Bijeenkomsten om koers te bepalen

Onze methodiek

Creativiteit is ons breekijzer

DE MODULAIRE CORNELIS-METHODE

  • We werken met een eigen modulaire methode, die we in de loop der jaren zorgvuldig hebben ontwikkeld en blijven doorontwikkelen. We putten gretig uit (ontwerp)methodes als Co-creatie, Scenariodenken, Deep democracy en Design thinking. Maar vooral onze opgebouwde ervaring en intuïtie wijzen de weg. 

  • Modulair betekent: per traject combineren we de meest geschikte werkvormen.
    Hun grootste gemene deler: ze stimuleren betrokkenheid, grenzeloos denken en open dialoog. Creativiteit is ons breekijzer.

  • We zijn gespecialiseerd in analoge werkvormen en gebruiken nooit meer techniek dan strikt noodzakelijk is. Zeker in deze digitale tijden zorgen analoge werkvormen voor een mentale adempauze en vernieuwde inspiratie.*

  • Als het even kan, gaan we iteratief te werk. Als deelnemers vaker bij elkaar komen, verfijnen we doorlopend het denkproces.

  • Wij streven naar duurzaamheid. Daarom hergebruiken we werkmaterialen waar mogelijk en ontwikkelden we een neutrale huisstijl die met minimale aanpassingen kan worden gekoppeld aan de huisstijl van onze opdrachtgevers.

 

* Elkaar fysiek treffen is niet altijd mogelijk of wenselijk. Maar onze analoge werkvormen vinden ook hun weg naar je (thuis)kantoor. Wanneer we een hybride of digitale bijeenkomst organiseren mag je voor aanvang een envelop in de brievenbus verwachten, met daarin al wat je nodig hebt om met ons aan de slag te kunnen gaan.