Bijeenkomsten om koers te bepalen

A-Z Nights

A-Z Nights is een programmareeks dat een opeenstapeling van hands-on inspiratie presenteert, clashende projecten en saillante sprekers die het podium bestormen met eigenzinnige perspectieven. Cornelis staat gedurende heel 2017 in voor de inhoudelijke organisatie. Verwacht avonden vol provocatie en interactie. Voor en door makers, denkers en studenten uit de creatieve industrie.

A-Z NIGHT #7 THE FUTURE OF WORK
De betekenis van werk staat onder druk door technologische innovaties als digitalisering, robotisering en ontwikkelingen op het gebied van AI. Tel daar bovenop geopolitieke ontwikkelingen en het vrije-marktdenken en je hebt voldoende ingrediënten bij elkaar om te zien dat het dagelijkse werkende leven aan veranderingen onderhevig is.

Wat betekent dit voor kunstenaars en ontwerpers? Wat zijn de nieuwe frameworks waartoe we ons kunnen verhouden,en welke potentiële rollen zijn er voor hen weggelegd?

A-Z NIGHT #6 THE CREATIVE POTENTIAL OF THE PERIPHERY 
Tijdens deze A-Z editie kijken we voorbij het stedelijke. Steden, de plekken van groei en innovatie, zijn in trek, ook onder de creatieven. Dergelijke centra lijken een impuls te geven aan de artistieke praktijk. Maar wat ligt er buiten deze groeipolen? Wat vinden creatieven op het platteland wat ze niet in steden vinden? En hoe kunnen creatieven de periferie van nieuwe impulsen voorzien?

A-Z NIGHT #5 ARTISTIC ENCOUTNERS IN THE ANTHROPOCENE
Deze A-Z night wordt de donkerste editie ooit. Niet langer vormt de natuur de mensheid, maar vormen WIJ de wereld. Ons handelen heeft invloed op alle leven op aarde. Dit is het uitgangspunt van de term ‘het Antropoceen’. Hoe kan de artistieke praktijk zich constructief verhouden tot dit kritische concept? Welke nieuwe methoden en kennis kunnen perspectief bieden op een wereld vol onzekerheden?

A-Z NIGHT #4 ORGANIZE YOURSELF
Geld verdienen in de creatieve industrie: een controversieel thema dat vaak als taboe wordt beschouwd. Toch kunnen we er niet omheen om er minstens over na te denken. Tijdens A-Z night #4 Organize yourself – Ways to (co)operate ligt de focus op het organisatorische perspectief: hoe kun je jezelf organiseren om je artistieke praktijk succesvol te runnen? Aan het woord komen denkers en makers die observaties en succesvolle ervaringen delen en stuk voor stuk perspectieven in kaart brengen die helpen bij te maken keuzes.

A-Z NIGHT #3: SHOW ME
The art of presentation. In veel fases van het artistieke proces speelt presentatie een voorname rol. Alle keuzes die we al dan niet bewust maken, beïnvloeden de manieren waarop we artistieke werken publiek tonen, beschouwen en ervaren. Tijdens AZ night #3 Show me – the art of presentation gaan hedendaagse makers en denkers in dialoog omtrent perspectieven op presentatie, op zoek naar de mogelijkheden, uitdagingen, rollen en invloeden van presentatie binnen de hedendaagse artistieke praktijk.

A-Z NIGHT #2: FROM PACT TO ACT
Hoe kun je als maker waardevol handelen en ontregelen? En hoe creëer je met je artistieke praktijk betrokkenheid die aanzet tot handelen? Makers & denkers gaan in dialoog, op zoek naar principes om jezelf te (blijven) ontwikkelen tot een geëngageerde maker.

A-Z NIGHT #1: WE DO(N’T) NEED (NO) ART EDUCATION
Gaan de kunsten de wereld redden? Maken ze ons weerbaar? Vinden we oplossingen in het kunstonderwijs, of zullen we het zelf moeten doen? Makers & denkers gaan met elkaar in dialoog, op zoek naar principes die een artistieke praktijk waardevol maken.

www.a-znights.be/